Startblokkering Uitschakelen / Verwijderen

Carpoint Cuijk heeft de mogelijkheid om permanent de startonderbreker uit de auto te programmeren. Startblokkering uitschakelen of omzeilen gaat niet bij alle auto’s, vaak zijn er meerdere mogelijkheden. Wij raden aan om eerst sleutels te programmeren voor dat de immobilizer uitgeschakeld wordt, dit om diefstal van u voertuig te voorkomen. In de meeste gevallen kunt u de computer naar ons opsturen en wij zorgen dat de startblokkering uitgeschakeld word vervolgens sturen wij u de bestaande ecu weer retour.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden die eventueel bij u probleem past.
Immo OFF: betekend dat de complete functie startblokkering uit de ecu word geprogrammeerd. de auto zal vervolgens starten met iedere sleutel. we spreken van een free run in dit geval.

Hoe werkt een startblokkering?
De Body computer of startblokkering unit (meestal in de auto) heeft sleutels in zijn geheugen geprogrammeerd. De body computer heeft ook een voor geprogrammeerde code. De ECU (meestal onder de motor ruimte) heeft ook een code in zijn geheugen. Als deze twee codes het zelfde zijn dan start de auto.

Als u een nieuwe ECU koopt dan is deze ecu geprogrammeerd in een soort leer mode of te wel Virgin. Een Virgin ECU word geprogrammeerd bij de eerste keer een code te hebben ontvangen van de body computer, daarna blijft deze code erin. (dus wisselen met een andere auto geeft geen start resultaat omdat de code niet overeen komt)

Formulier voor meer informatie of om een afspraak te maken