Autotranspondersleutels
(sleutels met een startonderbreker)

Veel automerken hebben vanaf het bouwjaar ’95 standaard een startonderbreker ingebouwd. Dit als extra beveiliging, tegen diefstal van de auto. Dit laatste blijkt overigens een succes: autodiefstallen zijn landelijk gedaald, onder meer dankzij dit systeem.

Wij werken met geavanceerd apparatuur die bestaande code van uw sleutel kan uitlezen en kan kopiëren naar uw nieuwe sleutel, daarnaast kunnen wij natuurlijk ook de insnijdingen van uw sleutel overzetten. Een transponder stuurt een gecodeerd signaal naar het slot in de auto. In tegenstelling tot wat vele mensen denken ben je hierdoor niet gebonden aan je merkdealer om een sleutel bij te laten maken.

Inmiddels is onze webshop mijnautosleutel.nl online waar u direct uw Autosleutels, Behuizingen, Sleutelbaarden, Transponder, Batterijen en Microswitches voor diverse merken kan bestellen!

Wat is een transpondersleutel?

Dit is een sleutel waar zich een transponder (chip) bevind. Deze transponder geeft tijdens het starten een signaal af aan de startmotor waardoor de auto kan worden gestart.

Een transpondersleutel bevat een stukje elektronica, dat in de kop van de sleutel zit met hierin opgeslagen een reeks van cijfers. In het motormanagement van de auto zit ook een transpondercode. Als alles goed is gekopieerd komen beide codes overeen en kunt u de auto starten, blijken beide codes niet met elkaar te kloppen dan draait de motor wel rond tijdens het starten maar zal deze niet aanslaan omdat de benzine toevoer wordt geblokkeerd.

Kunnen alle sleutels met startonderbreker worden gemaakt?

Nee, niet alle sleutels zijn dupliceerbaar. Dit is onder andere afhankelijk van het automerk, het type, bouwjaar en het soort (generatie) transponder dat zich in de autosleutel bevind. Wil je weten of jouw sleutel te dupliceren is, dan vragen wij je langs te komen in onze winkel. Je hoeft geen afspraak te maken voor het dupliceren van transpondersleutels.

Hieronder treft u alle auto merken, modellen en types aan die bij Carpoint Cuijk in aanmerking komen voor een sleutelservice. Staat uw model of type er niet tussen? Neemt u dan contact met ons op.